fbpx
Сьогодні
14:28 23 Чер 2018

Ердоган назвав себе і Путіна найдосвідченішими політиками

Фото: ekathimerini.com

Президент Туреччини Реджеп Ердоган в останні дні перед виборами президента в країні порівняв себе з лідером Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє телеканал TRT.

"Є два найбільш досвідчених політичних лідери – це Путін і я. Оскільки ми обіймали посади президентів і прем'єр-міністрів, ми з Путіним безперервно перебуваємо при владі вже 15-16 років поспіль", – сказав турецький лідер 22 червня під час спілкування з журналістами.

Ердоган зазначив, що Туреччина знайшла взаєморозуміння з Росією щодо сирійського питання, а особисто у нього склалися "особливі відносини з паном Путіним".

Президент Туреччини також зробив схожу заяву під час передвиборного виступу в Стамбулі, повідомляє газета Aksam.

"Кого з інших кандидатів [на виборах президента в Туреччині] визнає світ? Зі скількома зі світових лідерів вони зустрічалися? Я в числі політиків, які найдовше присутні в Генеральній Асамблеї ООН. Так, найдовше – я і Путін", – підкреслив Ердоган.

24 червня в Туреччині пройдуть дострокові президентські і парламентські вибори. Ердоган буде балотуватися на другий термін.

Після майже столітньої історії Туреччини як парламентської республіки всю повноту влади отримає майбутній переможець президентських перегонів – в країні набудуть чинності конституційні зміни, схвалені на референдумі в квітні 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: