fbpx
Сьогодні
18:27 23 Чер 2018

Балух зазнає знущань і принижень за національними ознаками, - омбудсмен

Українського політв'язня Володимира Балуха перевели із Симферопольського СІЗО до Роздольнінського ізолятора тимчасового тримання, де він зазнає знущань і принижень за національними ознаками з боку керівника цієї установи.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

За її даними, Балуха погрожують помістити в штрафний ізолятор.

Денісова розповіла, що Балух, який голодує вже 97-й день і схуд на 30 кілограмів, посилив голодування, знову перейшовши лише на воду. За час голодування він втратив 30 кг ваги.

"Це несе величезну загрозу для його життя!", – наголосила Денісова.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня.

Володимир Балух, який голодує вже 97 день, посилив голодування. Це означає, що він від часткового типу знову переходить…

Posted by Людмила Денісова on Saturday, June 23, 2018

Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі анексованого Росією Криму. Російська влада звинуватила його у зберіганні боєприпасів. Балуха засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і до штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Згодом проти Балуха було порушено нову справу – через заяви Валерія Ткаченка, начальника ІТТ в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. Балух і його захист свідчать про протилежне – що це Ткаченко напав на ув'язненого.

Захист Балуха і правозахисники зазначають, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію – через прапор України у дворі свого будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: