fbpx
Сьогодні
18:42 22 Чер 2018

Європейські стандарти: в Україні звузять смуги руху на дорогах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ввело нову норму щодо звуження ширини смуг руху на дорогах у містах і селах для впровадження європейських стандартів безпеки на дорогах.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй Facebook-сторінці.

Відповідні зміни стосуються проектування нових і реконструкції існуючих вулиць та доріг і містяться у нових державній будівельній нормі В.2.3-5:2018 Вулиці і дороги населених пунктів. Оновлений ДБН вже опублікований і набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

"Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах складає 3,5-3,75 метрів у залежності від їх призначення. Проте європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метрів – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю", — написав Парцхаладзе.

За його словами, такі зміни сприятимуть збільшенню пропускної здатності вулиць і зменшенню заторів, ефективному розвитку велосипедного руху та громадського транспорту завдяки облаштуванню окремих смуг для них. Крім того, це підвищить безпеку дорожнього руху та зменшить аварії на дорогах.

Ми підвищуємо безпеку і комфорт людей. Тому одна з ініціатив, яку ми ввели в нових ДБН – звуження ширини смуг руху на…

Posted by Lev Partskhaladze on Friday, June 22, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: