fbpx
Сьогодні
11:24 22 Чер 2018

"Вишеградська четвірка" бойкотує міграційний саміт ЄС

Фото: AP / Ronald Zak

Країни "Вишеградської четвірки" – Угорщина, Чехія, Польща та Словаччина – оголосили бойкот міні-саміту Євросоюзу щодо міграційної політики.

Про це у заявив угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, повідомляє Reuters.

На міні-саміті канцлер Німеччини Ангела Меркель прагне домовитися про загальноєвропейські заходи для подолання міграційної кризи, які, як вона сподівається, зможуть задовольнити її партнерів по коаліції Християнсько-солціальний союз.

ХСС виставив ультиматум Меркель, аби вона знайшла рішення, як зупинити потік мігрантів до Німеччини.

Чотири східноєвропейські держави виступають категорично проти закликів західних держав ЄС прийняти шукачів притулку відповідно до визначених квот.

У недільному саміті візьмуть участь десять країн ЄС, включаючи Італію і Грецію, куди прибувають більшість мігрантів з Північної Африки.

"Ми розуміємо, що в деяких країнах існують внутрішньополітичні труднощі, але це не має призводити до загальноєвропейського поспіху. Ми розуміємо, що в неділю буде міні-саміт, але ми хотіли б чітко заявити: прем'єр-міністри "Вишеградської четвірки" погодилися, що вони не візьмуть в ньому участь", – заявив Орбан.

Угорський лідер сказав, що Європі слід зосередитися на питаннях, пов'язаних з міграцією, у яких може бути досягнуто згоди, наприклад, на захисті кордонів і створенні таборів для мігрантів за межами ЄС.

"У питаннях, щодо яких немає згоди, немає сенсу поспішати", – сказав Орбан.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: