fbpx
Сьогодні
09:06 22 Чер 2018

Серед завдань транспортної стратегії на 12 років –10 автомагістралей, 50 аеропортів, можливість Hyperloop

Міністерство інфраструктури України в партнерстві з проектом ЄС «Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної стратегії у секторі транспорту України» (AASISTS) 21 червня офіційно оголосили про початок впровадження Національної транспортної стратегії України до 2030 року «Drive Ukraine».

Над розробкою стратегії працювала команда з європейських експертів, співробітників Міністерства інфраструктури України та Офісу підтримки реформ.

Серед основних заходів стратегії на наступні 12 років:

  • Будівництво 10 автомагістралей, які з'єднають Київську, Сумську, Харківську, Дніпропетровську, Одеську, Миколаївську, Луганську та Донецьку області з країнами ЄС та зменшать час на поїздки з півдня на північ та з заходу на схід України до 10 годин.
  • Будівництво функціональних кільцевих доріг навколо м. Києва та інших великих міст.
  • Модернізація залізничних доріг для забезпечення високошвидкісних перевезень Київ – Одеса, Київ – Харків, Київ – Львів, Київ – Дніпро, поєднання головних залізничних коридорів з коридорами Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T).
  • Модернізація інфраструктури річкового транспорту та інфраструктури глибоководних морських портів, забезпечення гарантованих глибин на р. Дніпро 3,65 метра.
  • Збільшення кількості діючих аеропортів з 19 до 50 та відкриття рейсів на нові напрямки.
  • Оновлення та модернізація транспортних засобів з фокусом на пасажирському транспорті.
  • Більш широке застосування сучасних рішень, таких як система електронних білетів, цифрові вантажні транспортні коридори, а також розгляд можливості будівництва системи Hyperloop в Україні.
  • Встановлення більше 100 комплексів автоматичного контролю ваги.
  • Зменшення обсягу викидів парникових газів в атмосферу від транспортних засобів до 60% від рівня 1990 року.

Нещодавно ухвалена Національна транспортна стратегія до 2030 року пропонує сучасне бачення цього сектору та відповідає цілям Угоди про асоціацію. Ми очікуємо, що план дій стратегії затвердять до кінця поточного року і він стане дієвим інструментом для її впровадження. Для досягнення цілей стратегії необхідно багато напружено працювати та виконати відповідні зобов'язання, а Європейська Комісія готова підтримувати Україну в реалізації цієї амбітної стратегії

Голова Представництва ЄС в Україні, Посол Хюг Мінгареллі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: