fbpx
Сьогодні
16:02 22 Чер 2018

СБУ попередила контрабанду Радію-226 до України

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду в Україну рідкісного радіоактивного ізотопу – Радій-226.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відомо, що зловмисники готували незаконну оборудку з продажу радіоактивного матеріалу, який завезли з однієї із країн Центральної Європи.

Правоохоронці виявили спеціально облаштовану на приватному подвір'ї схованку на глибині понад два метри. Фахівці вилучили з неї контейнер циліндричної форми, в якому й зберігалася радіоактивна речовина.

У рамках кримінального провадження, відкритого за статтею "Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами", було затримано шістьох учасників організованого угруповання.

Трьом з них оголошено про підозру в скоєнні злочину та судом обрано щодо них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Вилучену речовину було направлено до Інституту ядерних досліджень НАН України, де після проведеної експертизи її було ідентифіковано, як Радій-226.

Встановлено, що радіоактивна речовина була вироблена ще у 1930-х роках Чехословацькою компанією Radiumchema.

  • Радій досить рідкісний матеріал. За час з моменту його відкриття — понад століття — у всьому світі вдалося добути всього лише 1,5 кг чистого радію

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: