fbpx
Сьогодні
10:34 22 Чер 2018

Росія вивезла з Криму до Сирії 170 тисяч тонн зерна, - Reuters

Росія експортувала до Сирії 170 тисяч тонн зерна, але абсолютна всі партії зернових були вирощені в Криму, свого зерна Росія не експортує.

Про це пише видання Reuters.

За останній рік Крим несподівано наростив експорт зерна до Сирії.

Зазначається, що це відбулося в рамках двосторонніх домовленостей, які мають допомогти півострову "позбутися надлишку сільськогосподарських культур".

Ця домовленість також гарантує, що сирійський президент Башар Асад матиме надійне джерело пшениці.

Відвантаження зерна почалися в середині минулого року, і щонайменше 10 суден доправили до Сирії мінімум 170 тисяч тонн зерна в період з липня 2017 року до травня 2018 року, відповідно до даних стеження за портами і суднами та підтверджень низки джерел доставки.

Недавнє зростання поставок зерна з Криму допомагає підтримати уряд Асада, оскільки постійний запас зерна має вирішальне значення для забезпечення виробництва хліба, який у країні є вкрай пільговим, від якого залежить велика кількість народу країни.

Внутрішнє виробництво зернових в Сирії зазнало краху внаслідок втрати в результаті бойових дій плодоносних регіонів.

Попри те, що міжнародні санкції не поширюються на їжу, уряд Башара Ассада не зміг провести тендери на поставку зерна, оскільки ніхто не захотів з ним мати справу.

Раніше у Сирії також заявляли, що у вересні уклали угоду щодо купівлі 3 мільйонів тонн зерна з Росії протягом трьох років і що вона очікує на кредитне фінансування з Москви. Втім, відповідно до російських митних даних, зерно поки не експортується.

"Можливо, це пов'язано з тим, що Росія не хоче ризикувати власною торгівлею зерном, маючи справу з Сирією, адже великі поставки можуть накладати обмеження на бюджет і скоротити доходи від експорту пшениці", – каже джерело у сфері російської зернової промисловості.

Тим часом у російському Міністерстві сільського господарства заявили журналістам Reuters, що сільськогосподарська галузь Криму за останні три роки отримала від них близько 2,4 млрд рублів ($38 млн). А це нібито призвело до більш широкого використання сучасних технологій і підвищення врожайності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: