fbpx
Сьогодні
13:22 21 Чер 2018

Верховна Рада ухвалила закон про національну безпеку

Парламент ухвалив закон № 8068 "Про національну безпеку України".

За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів.

Проти цього закону були "Опозиційний блок", "Відродження", які не дали жодного голосу та "Воля народу" й "Радикальна партія", які надали лише 1 та 3 голоси "за" відповідно.

Законом визначено принципи державної політики у сферах національної безпеки та оборони.

Серед фундаментальних національних інтересів України названо: інтеграцію України в європейський політичний, економічний, безпековий, правовий простір та членство в НАТО.

Законом визначено, над якими сферами здійснюють контроль президент України, Рада національної безпеки та оборони, Верховна Рада, Кабінет міністрів.

В законі визначено, що громадські об'єднання можуть, зокрема отримувати від державних органів інформацію з питань діяльності складових сектору безпеки та оборони, крім інформації з обмеженим доступом; проводити громадську експертизу проектів законів, рішень, програм, представляти свої висновки і пропозиції для розгляду відповідним державним органам.

Закон передбачає скасування трьох законів "Про основи національної безпеки України", "Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави" та "Про організацію оборонного планування".

"Проект ставить перед собою завдання членства України і в Європейському Союзі, і в Північноатлантичному договорі, що має бути безумовною гарантією безпеки, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", – пояснив президент Петро Порошенко, який і ініціював законопроект.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: