Новини

Українська армія впровадила великі зміни за останні роки, – литовські військові

Військові представники Литви поділилися своїми думками щодо українського війська та проведених реформ в оборонному секторі.

Про це розповіли командир Литовської місії в Україні підполковник Міндаугас Рекастус та командир литовських інструкторів капітан Томас Стаквілєвічіус під час круглого столу у Львові, передає IA ZIK.

За словами пана Рекастуса, українська армія зараз перебуває в тяжкому становищі, але впевнено рухається у правильному напрямку.

"Це важко робити зараз, але ваше військо на правильному шляху. За останні роки ви впровадили багато змін і зробили правильну роботу. Відбувся серйозний прогрес на тактичному рівні. Зараз маємо думати, як інституціоналізувати цей процес», – зазначив Міндаугас Рекастус.

Далі слово взяв пан Стаквілєвічіус, який відзначив ефективність навчань на Яворівському полігоні

"Я тут перебуваю вже три місяці, але встиг дещо побачити. Інструктори в Яворові прекрасно вмотивовані та освічені. Вони справляються із своїми завданнями і допомагають військовим здобувати знання", – додав Стаквілєвічіус.

Військові зазначили, що одна з відмінностей обох армій – різниця між військовими культурами. Українське військо є надто централізованим, у Литві ж – все навпаки.

Окрім того, військові підкреслили, що відчувають дуже теплі відносини між Україною та Литвою.

"Я радий бути в Україні. Мені тут дуже добре, в нас дуже теплі стосунки між Литвою та Україно. Відчуваю це на рівні націй та звичайних людей. Ми обмінюємося корисним досвідом одні з одними", – додав пан Рекастус.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Ветеран і менторка Національного реабілітаційного центру UNBROKEN на протезах пройшлися подіумом у ролі моделей під… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

За добу окупанти випустили по Харківщині 29 КАБів, – голова ОДА

Російські війська за добу випустили по Харківській області 29 керованих авіабомб. Про це у Фейсбуці повідомив голова… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.