fbpx
Сьогодні
16:41 21 Чер 2018

Українська армія впровадила великі зміни за останні роки, - литовські військові

Фото Delfi

Військові представники Литви поділилися своїми думками щодо українського війська та проведених реформ в оборонному секторі.

Про це розповіли командир Литовської місії в Україні підполковник Міндаугас Рекастус та командир литовських інструкторів капітан Томас Стаквілєвічіус під час круглого столу у Львові, передає IA ZIK.

За словами пана Рекастуса, українська армія зараз перебуває в тяжкому становищі, але впевнено рухається у правильному напрямку.

"Це важко робити зараз, але ваше військо на правильному шляху. За останні роки ви впровадили багато змін і зробили правильну роботу. Відбувся серйозний прогрес на тактичному рівні. Зараз маємо думати, як інституціоналізувати цей процес», – зазначив Міндаугас Рекастус.

Далі слово взяв пан Стаквілєвічіус, який відзначив ефективність навчань на Яворівському полігоні

"Я тут перебуваю вже три місяці, але встиг дещо побачити. Інструктори в Яворові прекрасно вмотивовані та освічені. Вони справляються із своїми завданнями і допомагають військовим здобувати знання", – додав Стаквілєвічіус.

Військові зазначили, що одна з відмінностей обох армій – різниця між військовими культурами. Українське військо є надто централізованим, у Литві ж – все навпаки.

Окрім того, військові підкреслили, що відчувають дуже теплі відносини між Україною та Литвою.

"Я радий бути в Україні. Мені тут дуже добре, в нас дуже теплі стосунки між Литвою та Україно. Відчуваю це на рівні націй та звичайних людей. Ми обмінюємося корисним досвідом одні з одними", – додав пан Рекастус.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: