fbpx
Сьогодні
12:33 21 Чер 2018

Порошенко і Гройсман зчепилися за фінансові потоки митниці, - журналіст

У владі почалося протистояння прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та президента Петра Порошенка.

Про це пише журналіст Юрій Бутусов.

"І ось зараз напередодні виборів партнерські відносини між Порошенком і Гройсманом розірвані, і Гройсман робить те, що колись не посмів зробити прем'єр Яценюк – прем'єр вирішив вступити з президентом в боротьбу за владу і за контроль фінансових потоків", – пише він.

Причому, зазначає журналіст, Гройсман вирішив, на відміну від Яценюка, використовувати в цій боротьбі всі ресурси влади і спирається на підтримку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якого Порошенко вважає одним зі своїх головних опонентів.

Так, людина Гройсмана, в.о. митниці Ігор Продан потрапив під атаки Порошенка, який хоче зняти його з посади бо він вже два роки фактично займає цю посаду, хоче є лише виконуючим обов'язки.

"Контроль митниці є одним з основних ресурсів влади та лояльних до неї імпортерів, і час мирного співіснування СБУ і ГФС на митниці закінчилося", – пише він.

Щоб відбити атаку Порошенко на Продана, прем'єр вирішив діяти асиметрично. Тепер контроль за корупцією на митниці, внаслідок "плану Гройсмана" буде децентралізовано – не тільки СБУ зможе контролювати потоки, доступ до інформації, а також і Нацполіція.

"Така конкуренція підвищить прозорість та конкуренцію, і змусить СБУ зважати на інтереси команди прем'єра. Доведеться ділитися", – пише Бутусов.

"Але для держави і бюджету війна між президентом і урядом нічого доброго не обіцяє", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: