fbpx
Сьогодні
21:26 20 Чер 2018

Вирішити проблему парковок за світовим досвідом. В'їзд до центру Києва думають зробити платним

Вирішити проблему парковок в Києві можна введенням оплати за в'їзд в центральне ядро ​​столиці, а також будівництвом перехоплюючих паркінгів на в'їзді в столицю.

Про це заявили в комунальному об'єднанні "Київгенплан", повідомляється на сторінці в Facebook.

З метою вирішення проблеми з парковками в столиці була розроблена "Схема розміщення гаражів та автостоянок в Києві".

"Наші фахівці проаналізували світовий досвід з паркування, те, як вирішується питання парковок в низці міст Європи – Парижі, Лондоні, Амстердамі, Празі, Берліні, Будапешті тощо. У всіх містах-мільйонниках з ростом автомобілізації виникає проблема паркування, і в кожній країні свій особливий підхід, але принцип вирішення питання один – зацікавлення населення поїздок на громадському транспорті, будівництво перехоплюючих паркінгів, упорядкування парковочних місць вздовж вулиць і саме головне – це чіткий контроль за виконання правил паркування в дозволених місцях та високі штрафи за їх порушення", – йдеться у повідомленні.

За інформацією підприємства, в Києві зареєстровано понад 900 тис автомобілів, з них 767 тис – легкові.

З інших регіонів України і населених пунктів Київської області в місто щодня вранці в'їжджає близько 100 тис автомобілів, з яких близько 70 тис легкових автомобілів.

Більшість з них прямує через центральну частину Києва в зв'язку з недостатньою кількістю об'їзних магістралей.

Згідно з даними "Київгенплану", 10% легкових автомобілів (орієнтовно 7 тис машино-місць) можливо перехопити на в'їздах в місто, розмістивши перехоплюючі паркінги.

Також для обмеження в'їзду в центральну частину міста передбачається розміщення перехоплюючих паркінгів на кордоні центрального ядра.

Таким чином, на думку фахівців Інституту Генплану, частина населення пересяде на громадський транспорт.

Крім того, пропонується обмежити будівництво паркінгів, встановити тарифи на парковку з індексом збільшення на центральну зону, а також поступово ввести платний в'їзд в центральне ядро ​​міста.

До того ж, вирішенню проблеми з транспортом у Києві буде сприяти завершення будівництва Подільського мостового переходу, будівництво правобережних підходів до Подільського та Дарницького мостових переходів через Дніпро.

Інститут Генерального плану м. Києва розробляє Схему розміщення гаражів та автостоянок в м. Києві.Наші фахівці…

Posted by Генеральний план Києва on Monday, June 18, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: