fbpx
Сьогодні
22:23 20 Чер 2018

Україна зробила серйозний ривок в напрямку кібербезпеки, - Турчинов

Якщо говорити про кіберзагрози, то ми зробили серйозний ривок, щоб убезпечити Україну в цьому напрямку.

Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю ІА "Інтерфакс-Україна".

"Створений два роки тому при РНБО Національний координаційний центр кібербезпеки у відповідь на масштабні атаки, які завдали мільярдних збитків країні, досить ефективно реалізовує основні завдання прийнятої нами Стратегії кібербезпеки. У країні створено захисний контур, який вже витримав кілька потужних атак. Всі інформаційні ресурси держави, захищені створеної системи, не постраждали від атак. Зараз наше завдання – забезпечити надійний кіберзахист об'єктів стратегічної інфраструктури", – зазначив він

Також Турчинов зазначив, що вважає в цьому напрямку перспективним державно-приватне партнерство, яке дозволить посилити наші позиції в питаннях кібербезпеки.

"Безумовно, йде активна співпраця в цьому питанні з нашими партнерами в країнах НАТО. Ми сьогодні оперативно можемо реагувати не тільки на кіберінцеденти, а освоюємо технології, що дозволяють нам превентивними діями запобігати кібератаки", – сказав він.

Для надійного захисту держави, за його словами, необхідно прийняти пакет законів, що значно розширюють можливості держорганів в питаннях інформаційної та кібербезпеки.

Турчинов зазначив, що зараз, до речі, багато держав, в тому числі Європи, починають вивчати наш досвід. Німеччина і Франція готові приймати так звані антифейкові закони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: