fbpx
Сьогодні
22:50 20 Чер 2018

У Києві передумали будувати Sky Way на Троєщину

Департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації вже не працює над проектом транспортної системи Sky Way, якій столична влада нещодавно почали обіцяти зв'язати Троєщину з Поштовою площею.

Причина – створена в квітні 2018 року робоча група при департаменті зробила висновки, що спершу в Україні потрібно розробити технічні регламенти для монорейкового транспорту і сертифікувати цю інноваційну транспортну систему.

Про це KV стало відомо з відповіді Департаменту транспортної інфраструктури КМДА від 15 червня 2018 року.

Згідно з наданою інформацією, анонсоване в квітні цього року будівництво надземної системи транспортного сполучення Sky Way між Троєщиною і Подолом було кілька поспішним. Для впровадження в Києві такого виду транспорту, спочатку необхідно розробити відповідний технічний регламент для монорейкового транспорту і провести його сертифікацію.

Такі висновки зробила робоча група, створена Департаментом транспортної інфраструктури КМДА, згідно з наказом в. о. директора Івана Шпильового від 11 квітня 2018 року.

Відзначимо, в КМДА хотіли щоб перший столичний Sky Way побудував інвестор.

У відповіді транспортного департаменту КМДА кажуть, що зараз впровадження в Києві системи Sky Way вже не "відпрацьовується".

Нагадаємо, що протягом кількох останніх місяців в ЗМІ активно обговорюють тему можливого будівництва надземної транспортної системи між спальними районами Троєщини і Поштовою площею під назвою Sky Way. Відповідно до заяв КМДА, швидкість такого транспорту може досягати 500 км/год, що дозволить вирішити проблему сполучення Троєщини і центральних районів Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: