fbpx
Сьогодні
19:06 20 Чер 2018

Потрібні локальні, а не національні плани інтеграції біженців, - експерт

Сьогодні – Всесвітній день біженців. З 2014-го більше 4 тисяч людей попросили притулку в Україні. У 2020 році Україною заплановано прийняття нового плану інтеграції таких людей. Дослідження CEDOS показало, що подібний національний план не потрібен.

"У 2014-му ми проаналізували роботу держави за ''Національним та регіональними планами інтеграції біженців", прийнятими у 2012-му. Завдяки дослідженню ми дізналися: інтеграція відбувається на місцях, план не приймає цього до уваги, тому фактично його не реалізовують, часто звітуючись лише формально", – коментує аналітик CEDOS Андрій Солодько.

"Біженці в Україні проживають досить компактно в декількох великих містах, і інтегруються саме на місцевому рівні. Якщо провести попередню оцінку їх потреб, залучити громадські організації та аналітичні центри, перерозподілити ресурси, то план буде реалістичнішим, а контролювати його виконання буде легше. На національному рівні в такому випадку потрібна розробка лише нормативно-правової бази для локальної роботи", – зазначив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: