fbpx
Сьогодні
Фото 18:21 20 Чер 2018

Біля Ради активісти розгорнули золоту триметрову "ксиву" СБУ

Фото: Цензор.Нет

Активісти і кілька народних депутатів у рамках акції проти рекету і "кришування" бізнесу з боку СБУ встановили триметрову "золоту ксиву" на площі перед Верховною Радою.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Як зазначають організатори акції, "золота ксива" символізує те, що, прикриваючись службовим становищем, частина працівників СБУ насправді займається рекетом, незаконним збагаченням і "кошмарить" бізнес.

золота ксива СБУ

Активісти Центру протидії корупції, TI-Україна і Автомайдану вимагають від депутатів ухвалити в законопроекті №8068 "Про національну безпеку України" правки, що передбачають позбавлення СБУ функцій контррозвідувальну діяльність у сфері економіки і боротьби з корупцією.

акція під Верховною Радою

"У разі прийняття запропонованих поправок СБУ втратить функції контррозвідки та оперативно-розшукової діяльності в сфері економіки і боротьби з корупцією. Ці функції СБУ є зайвими. Адже служба позбавлена ​​права розслідувати корупційні та економічні злочини, а уповноважені на це органи мають власних оперативних співробітників і більше не потребують допомоги СБУ", – зазначається в прес-релізі до акції.

золота ксива СБУ

"Співробітники СБУ, які сьогодні працюють у так званих департаментах "економіки" і "антикорупції", – це ті, кого перш за все звинувачує бізнес в рейдерстві, "кришуванні" та їх "кошмаренні", саме тому потрібно забрати ці функції у СБУ і ліквідувати відповідні департаменти, а натомість посилювати тих офіцерів і підрозділи, які захищають наш суверенітет і борються з російськими найманцями", – зазначив один з організаторів акції, голова ЦПК Віталій Шабунін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: