Новини

ВНЗ Донецької та Луганської областей отримають фіксоване держзамовлення

Заклади вищої освіти Донецької та Луганської областей отримають фіксований обсяг держзамовлення, а переможцям спортивних змагань додадуть бали у разі вступу на спортивні спеціальності.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства освіти та науки.

"Зміна до Закону «Про вищу освіту» була ухвалена ВР наприкінці минулого року одночасно з ухваленням бюджету. Нею передбачено, що фіксовані обсяги держзамовлення встановлюються для усіх державних вишів Луганської та Донецької областей – незалежно від сфери їх управління. Раніше ж такі обсяги встановлювалися тільки для тих закладів вищої освіти, що перебувають в управлінні МОН", – зазначили в міністерстві.

Серед інших новацій вступної кампанії 2018 року в МОН назвали також можливість вишам не встановлювати творчий залік, який запроваджено цього року для низки спеціальностей замість творчого конкурсу. Відтепер творчий залік – це можливість, а не обов'язок закладу вищої освіти.

Ще одна новація – зарахування вступникам на магістратуру результатів Єдиного вступного іспиту з іноземної мови, що проводиться за технологією ЗНО для вступу на правничі та низку гуманітарних спеціальностей, на будь-яку іншу спеціальність. Рішення про таке зарахування ухвалюватиме приймальна комісія.

Суттєвою зміною є нарахування балів за особливі успіхи призерам та переможцям чемпіонату Європи та чемпіонату Світу, переможцям чемпіонатів України з олімпійських видів спорту. «Бонус» діятиме лише в разі вступу на спеціальності «Середня освіта (Фізична культура)» та «Фізична культура і спорт». У цьому разі до конкурсного балу додаватимуть 10 балів. Подавати заяви таким вступникам потрібно у паперовій формі, щоб приймальні комісії могли перевірити документи, що підтверджують їхнє право на отримання додаткових балів. Якщо у приймальних комісій виникатимуть сумніви з цього приводу, то їм необхідно звертатися за підтвердженням до Мінмолодьспорту.

Детальна інформація щодо змін в Умовах прийому на 2018 рік розміщена на сайті Міністерства освіти та науки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні субсидія на неопалювальний сезон для більшості громадян буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям. Проте – навіть… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Перемир’я на Великдень та на період Олімпіади: прогноз речника Повітряних сил ЗСУ Євлаша

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш сумнівається у можливості перемир'я на Великдень та… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Кабмін дозволив ДСНС надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту

Уряд ухвалив рішення, яке матиме вагоме значення для відновлення. Так, сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україну екстрадували організатора “схем для ухилянтів”, який переховувався в ЄС, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів

Під час засідання 30 квітня Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів. Про… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зробити робота і перші кроки в IT: як сільські школи відкривають наукові лабораторії

Мрія — перший крок до успіху! Доведено школами в невеликих містах і селах. Адже саме… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.