fbpx
Сьогодні
09:59 19 Чер 2018

В США створили браслет, який дозволить керувати комп'ютером подумки

У США місцевий стартап Ctrl-labs представив прототип браслета для зчитування сигналів мозку.

Про це пише VentureBeat.

Так, винахід має на меті допомогти людям з обмеженими можливостями управляти курсором комп'ютера силою думки. Крім того, ця технологія значно розширить взаємодію людей з обмеженістю з іншими електронними приладами.

Браслет працює шляхом фіксування змін електричного потенціалу – цей процес відбувається через імпульси, що виходять з мозку до м'язів рук.

На відміну від аналогічних пристроїв, браслет Ctrl-labs фіксує саме мозкові імпульси, а не дрібні скорочення м'язів, як працював, наприклад, комп'ютер астрофізика Стівена Хокінга.

На сьогоднішній день браслет є лише прототипом, оскільки сильно залежить від зовнішніх перешкод, а також від сторонніх програм. Поки гаджет підключається до комп'ютера тільки через пристрій Raspberry Pi через звичайний кабель.

Стартап планує вийти на ринок в з обмеженою партією вже в кінці 2018 року. Точна дата виходу гаджета, а також його попередня вартість, поки не розкривається.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: