fbpx
Сьогодні
19:37 19 Чер 2018

Політв’язні: Ягланда просять не забути про українців на зустрічі з Путіним

Фото Council of Europe

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв та член української делегації Ірина Геращенко звернулися до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, аби той під час зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним поставив вимогу звільнення українських політв'язнів.

Про це йдеться у листі до Ягланда, текст якого Ар'єв оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Генеральний секретар Ради Європи Ягланд знову їде в Москву. Знову говоритиме про повернення російської делегації в ПАРЄ, знову проситиме про відновлення Росією фінансування. І щоб він знову випадково не забув про українських політв'язнів і загрозу їхньому життю в РФ та анексованому Криму, ми з Іриною Геращенко пишемо листа генсеку", – повідомив Ар'єв.

У листі українські депутати зазначають, що напередодні візиту хочуть привернути увагу Ягланда до жахливої ситуації, у якій перебувають переслідувані Росією політичні в'язні. Ар'єв та Геращенко нагадують, що український режисер Олег Сенцов продовжує голодування, вважаючи його останнім засобом протесту проти беззаконня Російської Федерації.

Депутати привертають увагу до ситуації з Володимиром Балухом, Олександром Кольченком, Миколою Карп'юком, Романом Сущенком та ще до 70 політичними в'язнями. Вони наголошують, що український омбудсмен так і не була допущена до Олега Сенцова, Миколи Карп'юка та інших в'язнів, утримуваних російським режимом.

"Ми просимо вас, пане генеральний секретар, як голову провідного органу із захисту прав людини у Європі, вимагати звільнення цих та інших українських політичних в'язнів під час вашої зустрічі з президентом Російської Федерації Владіміром Путіним та іншими посадовцями Російської Федерації", – йдеться у зверненні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Генеральний секретар Ради Європи Ягланд знову їде в Москву. Знову говоритиме про повернення російської делегації в ПАРЄ,…

Posted by Volodymyr Ariev on Tuesday, June 19, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: