fbpx
Сьогодні
16:37 19 Чер 2018

Геращенко радить Кремлю помилувати Сенцова за схемою Савченко

Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала Кремль помилувати українського бранця Олега Сенцова, не чекаючи його звернення до президента Росії Володимира Путіна.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"Прес-секретар Путіна Дмитро Песков заявляє, що О. Сенцов "має сам подбати про своє помилування", натякаючи, що Олег має звернулися до російського президента з таким проханням. Очевидно, що Сенцов не буде звертатися до Путіна, на це російська влада й розраховує", – пише Геращенко.

Вона нагадала, що для помилування Надії Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, й він помилував, не вимагаючи звернення самої Савченко.

"А чому б самому Пескову чи омбудсвумен Москальковій не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення, а Олега – ні", – додає заступниця голови Ради.

Геращенко також висловила обурення щодо зриву домовленостей про відвіданням українською омбудсвумен Людмилою Денісовою українських заручників. Вона висловила побоювання, що Росія знову може зірвати обмін в'язнів.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Разом з Сенцовим стали відмовлятися від їжі ще троє українських бранців Кремля: кримчани Олександр Кольченко та Володимир Балух, а також військовий Олександр Шумков.

Згодом Кольченко припинив голодування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: