fbpx
Сьогодні
16:12 18 Чер 2018

Українського омбудсмена не пустили до Сущенка

Уповноважену з прав людини в Україні Людмилу Денісову не пустили до ще одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка.

Про це вона повідомила у відеозверненні у Facebook.

За її словами, попри те, що вони з українським послом в РФ отримали попередній дозвіл від судді на зустріч із Сущенком, керівництво слідчого ізолятору №2 "Лефортово" не пускає її до українця.

"Сьогодні на 9 ранку ми приїхали до цього закладу "Лефортово", подали першими всі документи для розгляду адміністрацією щодо допуску. Зараз на цю хвилину відбувається таке: до нас вийшов заступник керівника цього закладу і повідомив, що всі наші документи, надіслані до федеральної служби виконання покарань РФ для прийняття рішення",- сказала омбудсмен.

Вона зазначила, що їй невідомо, до чого ще буде "чіплятися" адміністрація, щоб відмовити їй у зустрічі з Сущенком.

"Ми будемо чекати тут до 17.30, коли закінчується для нас можливість потрапити до Романа Сущенка. Цей дозвіл виписаний на 18 червня. І тому ми будемо чекати, щоб нас пропустили", – сказала Денісова.

Напередодні Денісову недопустили до Олега Сенцова та Миколи Карпюка, незважаючи на попередні домовленості.

Кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: