fbpx
Сьогодні
16:14 17 Чер 2018

Євродепутатка Гармс повідомила про підготовку в Україні закону про права ЛГБТ, в АП назвали "розіграшем"

Фото DW

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс заявила, що наступного тижня президент України Петро Порошенко представить проект закону про рівні права "щодо прав ЛГБТ українців в рамках європейських законодавчих стандартів".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це Хармс заявила у Києві після завершення "Маршу рівності".

"Вранці (17 червня – ред.) мені зателефонували з Банкової (адміністрації президента – ред.) і президент Порошенко поінформував мене, що він не лише підтримує Марш рівності, а й має намір подати проект закону про рівні права наступного тижня", – повідомила Хармс.

Вона зазначила, що схвалює це рішення і розцінює його як "значний крок на підтримку демократичного розвитку України".

Радник Хармс Максим Еріставі уточнив, що співрозмовник євродепутата представився нібито головою АПУ Ігорем Райніним, який за дорученням президента поінформував про законодавчу ініціативу, яка " стосуватиметься прав ЛГБТ українців, в рамках європейських законодавчих стандартів".

У свою чергу у департаменті інформаційної політики адміністрації президента заявили, що подібних дзвінків на адресу Хармс з АП не здійснювали, висловивши припущення, що інформація – "розіграш".

"Ребекка Хармс, скоріш за все, стала жертвою розіграшу. Від АП до неї не телефонували. Ми повністю спростовуємо внесення до ВР законопроектів, про які говорить пані Хармс", – повідомили "Українській правді" в АП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: