fbpx
Сьогодні
12:13 17 Чер 2018

Кіберполіція викрила онлайн-шахраїв, які створили мережу фейкових веб-обмінників

Фото Reuters

Кіберполіція викрила групу онлайн-шахраїв, які створили мережу фейкових веб-обмінників з конвертації криптовалюти, за допомогою яких обманювали громадян, бажаючих провести операції з криптовалюти.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Злочинна група складалася з чотирьох осіб. Зловмисники, володіючи спеціальними знаннями і навичками в області програмування, створили власну CMS-систему управління контентом сайтів-обмінників. Створені веб-ресурси імітували легальну діяльність веб-обмінників з різноспрямованої конвертації криптовалюти і отримували фіктивні позитивні рейтингові відгуки", – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в поліції, жертви переводили гроші на електронні гаманці, зареєстровані на підроблені документи іноземних громадян. Після зарахування коштів, шахраї припиняли роботу веб-обмінника і замість цього відкривали новий.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та вилучили комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки та мобільні телефони, які використовували шахраї.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України і встановили осіб, причетних до даного злочину. Ними виявилися жителі міста Дніпра від 20 до 26 років.

Наразі всім трьом учасникам злочинної групи оголосили про підозру у вчиненні шести епізодів шахрайської діяльності. Вилучену техніку направили на експертизу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: