fbpx
Сьогодні
20:45 17 Чер 2018

Горбулін: "Північний потік-2" для Німеччини - це вибір стратегічного партнерства

"Північний потік-2" для Німеччини – це вибір стратегічного партнерства: США чи Росія. Схоже, свій вибір Берлін зробив.

Про це у своїй статті "Вулканічний синдром" для DT.UA пише директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАН України, член політичної підгрупи ТКГ у Мінську Володимир Горбулін.

"Для Німеччини це означає майже тотальне домінування в Європі, при одночасному посиленні стратегічного протистояння зі США (втім, до певних меж). І хоч поки що не йдеться про повернення до business as usual, але пріоритети вже зрозумілі: Німеччина хоче й готова бути ключовим партнером Росії в Європі, конвертуючи свій особливий статус у частині контролю над європейськими енергопотоками в політичний вплив", – зазначив він.

Також Горбулін розмірковує, що, можливо, Україні варто вибудовувати такі ж прагматичні відносини з Німеччиною, які вона намагається вибудувати з іншими європейськими державами. Абстрактну емоційну розмову про "зраду цінностей" краще замінити значно предметнішою розмовою на тему гарантій для України після запуску "Північного потоку-2" чи про можливі точки для компромісу між нашими країнами з цього питання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: