fbpx
Сьогодні
14:53 16 Чер 2018

В Україні розпочався конкурс проектів на здобуття відзнаки імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна

В пам'ять про Сергія Нігояна, для втілення його мрій в життя, громадська організація "Родина Героїв Небесної Сотні" та творче об'єднання "Вавілон'13" започаткували Відзнаку імені Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, в рамках якої щороку проводитиметься конкурс творчих робіт на його честь.

"Сергій Нігоян планував творчу кар'єру, він планував кар'єру артиста, актора. Вона не реалізована. Зараз ми будемо щорічно реалізовувати його ідею, роблячі творчі конкурси, пов'язані з музичними творами. Тому що вони є найбільш універсальними щодо часу, простору, географії", – розповів член журі конкурсу Володимир Тихий.

Відзнака покликана підтримувати молодих українських митців, які, подібно Сергію, вбачають у творчості засадничі основи розвитку сучасної України, прагнуть до створення новітніх форм і сенсів мистецтва. На конкурс можна подавати проекти аудіо- та мультимедійних інсталяцій у публічному просторі.

До конкурсу запрошуються студенти та випускники вищих навчальних музичних закладів, а також медіа-артисти України та української діаспори віком до 35 років. Подати заявки можна за встановленою формою до 15 липня 2018 включно.

Переможцеві конкурсу нададуть 25 тисяч гривень для реалізації власного проекту.

Відзнака імені Сергія Нігояна заснована в рамках проекту "Відзнаки Героїв Небесної Сотні" завдяки підтримці платформи "Велика ідея" та 162 доброчинців України та світу і Міжнародного фонду ""Відродження".

"Відзнаки Героїв" – це ряд проектів для підтримки української молоді у тих галузях, у яких працювали чи мріяли працювати Герої. Ми хочемо, щоб наших рідних пам'ятали життєрадісними, сміливими та вільними, згадували за хороші справи і таким чином вшановували їх світлу пам'ять. Ми будемо розповідати світу про українських Героїв, про їх мрії та любов до життя", –  зазначає Володимир Бондарчук, голова громадська організація "Родина Героїв Небесної Сотні".

Довідка

Сергій Нігоян – вірменин, народжений в Україні, був палким патріотом нашої країни і мріяв про її світле майбутнє так гаряче, як мріють про це лише у 20 років. Життя Сергія обірвалося 22 січня 2014 року від тяжких поранень в голову, шию і груди, спричинених свинцевою картеччю під час подій біля стадіону "Динамо" на Грушевського. Його було застрелено близько шостої години ранку, в момент, коли ще тривало перемир'я між мітингувальниками та "Беркутом". Сергій мріяв про акторську кар'єру і навіть планував втілити свою мрію, тільки-но закінчиться Майдан. Але не встиг.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: