fbpx
Сьогодні
20:11 16 Чер 2018

"Криваві м’ячі": українці протестують через ЧС у Росії та вимагають звільнити політв'язнів

У Києві та Одесі активісти прийшли до російських дипломатичних представництв, щоб висловити протест через проведення Чемпіонату світу з футболу в країні-агресорі та підтримати засуджених у Росії українців.

Так, у Одесі генеральне консульство Російської Федерації закидали "кривавими" м'ячами, пише УНІАН.

Активісти принесли плакати червоного кольору із написами "Росія 2018" і різними зображеннями на футбольну тематику. Серед них, наприклад, ворота з воротарем, який ловить футбольний м'яч із запалом бойової гранати.

Учасники акції хотіли привернути увагу до того, що Росія продовжує тримати в заручниках українських політв'язнів, тому проводити у цій державі Чемпіонат світу з футболу не можна.

Потім активісти вилили на п'ять футбольних м'ячів червону рідину та вдарили по м'ячах, закинувши їх на територію генконсульства.

Мітинг на підтримку політв'язнів відбувся і у Києві. Так, біля посольства РФ в Україні зібралися близько сотні активістів, пише Укрінформ.

Вони принесли з собою великі плакати з картами Росії та Криму. Також активісти тримали фотографії Олега Сенцова, Романа Сущенка, Євгена Панова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та інших бранців Кремля.

Активісти також розгорнули "криваві" плакати українського художника Андрія Єрмоленка про ЧС-2018 в Росії. Це зробили для того, щоб привернути увагу до того, що Чемпіонат світу відбувається в країні, яка веде війну з Україною.

Після цього учасники акції наклеїли фото політв'язнів на воротах і паркані навколо посольства.

Нагадаємо, 14 червня у Росії стартував Чемпіонат світу з футболу, який триватиме до 15 липня.

Європарламент заявив, що Чемпіонат світу з футболу у Росії відбувається на тлі порушень прав людини. Парламентарі наголосили, що захист прав людини є пріоритетним перед усіма іншими проблемами, а Росія постійно демонструє негативну ситуацію щодо прав людини, навіть під час проведення ЧС-2018.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: