fbpx
Сьогодні
16:44 15 Чер 2018

"Вбивство" Бабченка: зброю для терактів планувалося закупити на Донбасі

Фото Радіо Свобода

Російські спецслужби для скоєння терактів на території України під час проведення майбутніх президентських виборів планували через організатора вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа закупити зброю в зоні проведення бойових дій на Донбасі.

Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, передає УНН.

"…нам вдалося отримати дуже важливі для слідства дані… СБУ задокументовано спробу отримати зброю та боєприпаси із зони проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Герман, під час розмов, акцентував увагу на тому, що саме таке завдання поставлено російською стороною з метою дестабілізацій ситуації в Україні. Більше того, Герман фактично визнає себе російським резидентом в Україні", — сказав Тиводар.

Як доказ журналістам було продемонстровано запис радіоперехоплення розмови Германа зі свідком, в якій він говорить, що зброя потрібна для дискредитації чинної влади під час виборів Президента.

Зокрема, у розмові вказується на необхідність закупівлі 300 автоматів, 4 ПТРК "Фагот", ПЗРК "Ігла", бронебійні набої тощо.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: