fbpx
Сьогодні
15:11 15 Чер 2018

McDonald's відмовляється від пластикових соломинок на користь паперових

Мережа ресторанів McDonald's з вересня замінить пластикові соломинки на паперові в усіх закладах Великої Британії та Ірландії.

Тільки з закладів фастфуду в Великобританії щодня потрапляє на смітник 1,8 млн пластикових соломинок.

Раніше в квітні британський уряд оголосив про намір заборонити пластикові соломинки і палички для перемішування коктейлів, а також вушні палички, щоб зменшити використання в країні пластика і боротися із забрудненням навколишнього середовища, пише ВВС.

Експерименти щодо відмови від пластикових соломинок також пройдуть в окремих ресторанах мережі у Франції, Норвегії і США. Потім McDonald's відмовиться від пластикових трубочок по всьому світу.

Масштабний план британського уряду щодо відмови від пластика розрахований на 25 років і має пройти процедуру громадського схвалення, однак багато британських компаній, включаючи мережу супермаркетів Waitrose, ресторани Wagamama і кав'ярні Costa Coffee, вже оголосили про свої плани відмовитися від пластику.

Наприклад, в США проблема переробки пластику є актуальною. За статистикою, в день на території Штатів використовують близько 500 млн пластикових трубочок.

За оцінками уряду, одних лише соломинок в Великобританії щорічно викидається близько 8,5 млрд. Вони вносять свій вклад в згубний для морських і океанічних тварин зростання пластикового сміття в місцях їх проживання.

Згідно зі статистикою, наведеною ВВС  з посиланням на американський журнал Science, станом на 2015 рік в світі було вироблено близько 6,3 млрд тонн пластикових відходів. З них лише 9% було перероблено, ще 12% – спалено, а решта 79% виявилися на звалищах для сміття і в цілому на просторах планети. При збереженні нинішньої тенденції, до 2050 року обсяг виробленого пластикового сміття досягне 12 млрд тонн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: