fbpx
Сьогодні
22:26 14 Чер 2018

"Відкрите довкілля": Мінекології створює сайт, де можна побачити стан повітря, води та кліматичні зміни в Україні

У Мінекології займаються розробкою автоматизованої системи "Відкрите довкілля", яка включатиме дані та інформацію щодо сфери довкілля

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

В Україні досі не було єдиної стандартизованої системи, яка б відображала у зручний для користувачів спосіб всі дані щодо стану довкілля, погодних та кліматичних змін.

"Водночас Укргідрометцентр має в своєму розпорядженні потужну систему для збору показників не тільки стосовно стану погоди, але й клімату загалом, стану річок та водойм, атмосферного повітря і збору агрометеорологічних показників", – йдеться у повідомленні.

Мінекології

Саме тому 14 червня Міністерство екології та природних ресурсів та Український гідрометеорологічний центр підписали меморандум про обмін даними. Тим часом Мінприроди вже зараз розробляє автоматизовану системи "Відкрите довкілля", яка включатиме дані та інформацію, що стосуються сфери довкілля.

"Ця інформація буде відкрита і доступна для всіх. Нею зможе скористатися кожен. Зокрема, органи державної влади для виконання своїх завдань", – резюмував міністр екології та природних ресурсів Микола Кузьо.

📣🌞🙌 Міністерство екології та природних ресурсів та Український гідрометеорологічний центр підписали меморандум про обмін…

Posted by Міністерство енергетики України on Thursday, June 14, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: