fbpx
Сьогодні
09:18 14 Чер 2018

В Україні впроваджується нова політика управління відходами, яка повністю відповідає європейським стандартам

Реформа системи поводження з відходами в Україні, що є однією із найважливіших для суспільства реформ, вже за 10-12 років виведе Україну на один рівень з Європейським Союзом у сфері управління відходами та прискорить перехідна економіку замкненого циклу.

Про це йшла мова на конференції "Нова політика управління відходами – основа економіки замкненого циклу ", яка-6 червня відбулася у Києві.

"Ієрархія управління відходами створює можливості для дій на випередження: запобігати утворенню відходів, максимально використовувати ті, які утворилися, переробляти, і тільки за відсутністю альтернатив — видаляти, шляхом перетворення на енергію або захоронення на полігонах, які мають відповідати сучасним європейським вимогам», – зазначив під час свого виступу міністр екології України Остап Семерак.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що «закон про відходи, який на сьогодні є в Україні, не відповідає європейським вимогам та викликам сучасності. Однак, навіть за такого застарілого законодавства ми маємо історії успіху — і в регіонах, і в столиці – суспільство готове до позитивних змін. Сміттєпереробна галузь — це великий, капіталомісткий ринок. У Великій Британії ринок відходів оцінюється в 12 млрд дол., на ньому задіяні 70 тис. працівників. В Україні маємо потенціал цього ринку щонайменше в 1,25 млрд дол. — це тисячі нових робочих місць»

Представники громадськості та сфери бізнесу також долучилися до дискусії на конференції та висловили свою підтримку щодо впровадження нових урядових ініціатив у сфері поводження з відходами.

«Відповідальний бізнес підтримує стратегічний підхід уряду і, зокрема, уіністерства екології та природних ресурсів до реформування системи управління відходами. Цей шлях цивілізований, європейський, справедливий і прогресивний. Розбудова системи розширеної відповідальності виробника дозволить повномасштабно запустити роздільне збирання відходів та переробку вторинної сировини в Україні, а отже, й розвивати економіку замкненого циклу", — підкреслив Андрій Гундер, президент Американської торгово-промислової палати в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: