fbpx
Сьогодні
13:49 13 Чер 2018

Всю ніч переконували генералів про штурм: Білецький розповів, як 4 роки тому звільняли Маріуполь

Голова "Національного корпусу" Андрій Білецький поділився спогадами про звільнення Маріуполя від бойовиків 4 роки тому.

Відповідний допис він зробив у Facebook.

"Ми починали о третій ранку. 159 азовців в штурмовій групі, частини НГ та "Дніпро-1″в очепленні, придана "зушка" на "шишизі" 72-ї бригади, з шикарним, хоча й занадто веселим екіпажем", – згадує він.

Проте вище командування на той час було проти подібної операції.

"Хлопці поспали години чотири, мені не вдалося – всю ніч переконували генералів, у тому, що штурм можливий. Переконали", – пише Білецький.

Потім українські сили у повній темряві при мінімальному рідіообміні розгорнулися у бойові порядки поряд з містом.

"І от перехід. З першими променями сонця суворі обличчя виявляються майже дитячими. Перший постріл, за ним – вибух. Тишу розірвало разом з темрявою. Пекельна канонада, команди і мат.  Забава почалася, звільнення почалося! Коротше кажучи, звільнили ми тоді Маріупіль",  – пише він.

За його словами, саме тоді у 2014 році кожен з добровольців зрозумів хто він є насправді.

"У ті скажені дні в нас не було професії, соціального статусу, партійної приналежності і будь-яких інших умовностей. Ми були тими, ким народилися – українцями. І це внутрішнє відчуття єдності робило нас непереможними, відчуття, що немає нічого ціннішого, ніж Батьківщина", – пише він.

"Поки цей переможний дух 14-го існує – Україна буде стояти, коли ним проникнеться вся Нація – Україна стане Великою!", – підсумував голова Нацкорпусу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: