fbpx
Сьогодні
20:48 12 Чер 2018

Сміття зі Львова: мешканці села заблокували трасу Київ-Чоп через проблеми з вивезенням відходів

Фото ZAXID.NET

У четвер, 12 червня, у Львівській області мешканці села Луб'яна Миколаївського району перекрили трасу Київ-Чоп через проблеми з вивезенням сміття.

Мешканці незадоволені тим, що на місцевий полігон звозять побутові відходи з-поза меж району, зокрема зі Львова та Дрогобича, що негативно впливає на довкілля, передає ZAXID.NET

"У нас уже криниці…Плівка в криницях стоїть, неможливо води попити. Їздимо до джерела воду набирати. Неможливо. Зараз почнеться така спека, вони те все возять, загортають, а ми тим всім дихаємо. Ми живемо дуже близько до сміттєзвалища, то в нас така вийде ситуація, що ми навіть свого сміття не будемо мати куди завозити", – розповіла місцева мешканка.

У зв'язку з цим кілька десятків активістів заблокували рух трасою Київ-Чоп, ходячи по пішохідному переході.

Об'їзд транспорту проводився біля села Демня, однак мешканці цього села також перекрили рух мостом, який, за їхніми словами, знаходиться в аварійному стані.

Через протести мешканців на трасі утворився багатокілометровий затор. За інформацією патрульної поліції, о 14:00 мітингувальники відновили рух на півгодини.

Нагадаємо, в 2016 році у Львові розпочалася так звана сміттєва криза. Вона була викликана нездатністю міста самостійно утилізувати побутові відходи городян. Тоді сміття зі Львова почали вивозити на інші полігони області, у тому числі нелегальні звалища виявляли в інших областях України.

Колапс системи утилізації сміття у Львові стався після пожежі на звалищі в селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: