fbpx
Сьогодні
14:16 12 Чер 2018

Серед гравців "Закарпаття", які зіграли у футбол з "ЛДНР", немає українців

Жоден гравець футбольної команди "Закарпаття", яка взяла участь у чемпіонаті світу серед сепаратистів, не має українського громадянства.

Про це повідомив речник Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас, передає "Громадське радіо".

"У цій команді є сім гравців – вихідців із Закарпаття. Кілька з них колись грали у футбольних клубах Закарпатської області, в тому числі у ФК "Говерла". Зараз жоден із них не є гравцем жодного Закарпатського клубу. Усі вони – громадяни Угорщини", – розповів Галас.

На питання про присутність українського прапору на гербі команди у держадмінстрації зазначили, що з цього приводу з командою спілкуватимуться співробітники Служби безпеки України.

Також речник підтвердив, що виступ команди у Чемпіонаті організував чинний депутат Береговської райради від Демократичної партії угорців України Тибор Феєш.

Після повернення в Україну з ним також спілкуватимуться правоохоронці.

Раніше повідомлялось, що футбольна збірна "Закарпаття" взяла участь у чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн, автономій та етнічних команд.

Своє обурення цим фактом вже висловили міністр закордонних справ Павло Клімкін та міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

11 червня стало відомо, що Служба безпеки України перевіряє інформацію про участь громадян України у складі футбольної команди "Закарпаття", яка виступала у чемпіонаті світу серед сепаратистів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: