fbpx
Сьогодні
09:47 12 Чер 2018

Радикали планують зірвати ЛГБТ марш у Києві, - Денісова

Радикальні угрупування готуються до силового розгону "Київ Прайду 2018", який пройде цього червня.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмена.

Так, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Нацполіції Сергія Князева та мера Києва Віталія Кличка з проханням забезпечити безпеку та права учасників "Маршу рівності", який відбудеться 17 червня.

"Моніторинг соціальної мережі Facebook виявив, що радикально налаштовані громадяни планують зірвати Київ Прайд 2018", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у минулі роки під час акцій так званого "Маршу рівності" відбувалися сплески агресії та ксенофобії по всій Україні.

Тому уповноважена і звернулася до поліції.

"Окрім цього, влада зобов'язана використовувати будь-які засоби, щоб забезпечити мирне проведення зібрання, наприклад, шляхом публічних заяв перед демонстрацією з висловленням толерантної, примирливої позиції, або попередивши потенційних порушників про характер можливих санкцій", – додали у прес-службі.

Також Денісова направила звернення особисто до Віталія Кличка з проханням вжити заходи задля забезпечення права громадян на мирні зібрання та свободу вираження поглядів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: