fbpx
Сьогодні
18:05 11 Чер 2018

Еко-рішення: міст через Сіверський Донець освітлюватиметься завдяки "зеленій" енергії

Фото: dn.ukravtodor.gov.ua

Міст через річку Сіверський Донець буде обладнано сучасною системою зовнішнього освітлення, яка працюватиме на сонячних панелях та вітрогенераторі.

Оптимальне проектне рішення реалізують у рамках поточного середнього ремонту мостового переходу протяжністю 331 м, розташованого у кілометрі від найближчого населеного пункту (село Брусівка) за маршрутом Слов'янськ – Лиман (а/д Т-05-14 Добропілля – Лиман, км 83+575), передає Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

«Автономна система включатиме вітрогенератор типу REnSol-1600 та 9 сонячних панелей по 265 Вт з'єднаних з опорами освітлення; розрахункове добове споживання електроенергії складає 10 кВт/год, а максимально можлива добова потреба – 17,6 кВт/год, – йдеться у повідомленні. – Фотомодулі, вітрогенератор, блок керування з акумулятором буде розміщено на окремій опорі біля мосту, а на 22 існуючих опорах змонтують полегшені світильники (60 Вт)».

: міст через Сіверський Донець

Фото dn.ukravtodor.gov.ua

Система з триденним запасом енергії працюватиме вночі навіть при дефіциті сонячної енергії та слабкому вітрі, а відтак зможе освітити найдовшу ніч після зимового сонцестояння, з 21 по 22 грудня, тривалістю 16 годин, зазначають у Службі автомобільних доріг.

«Освітлення синхронно працюватиме в двох режимах: на повну потужність (із заходом сонця до 23:00) та у режимі очікування (з 23:00-06:00), спрацьовуючи на появу автотранспорту або пішоходів: датчики світла фар реагуватимуть на автомобілі за 600 м, а датчики руху – на появу поодиноких пішоходів, – йдеться у повідомленні. – Об'єкт, який багато років мав проблеми з традиційним електроживленням, нарешті буде забезпечений безперебійним енергоживленням у темний час доби».
Роботи з монтажу автономної системи вуличного освітлення виконує ТОВ «Газпромресурс».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: