fbpx
Сьогодні
22:03 10 Чер 2018

Японія профінансує будівництво підприємств з виробництва електроенергії з відходів

Україна проводить перемовини з урядом Японії для залучення довгострокового кредиту під низький відсоток річних для будівництва підприємств з виробництва електроенергії з відходів.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на брифінгу в межах конференції "Нова політика управління відходами – шлях до циклічної економіки", передає УНН.

Дійсно, такі переговори ведуться… Для нас є дуже важливими пропозиції для того, щоб відпрацювати технології японських компаній на великих містах, як Дніпро, Київ, Одеса, Львів та інші, – сказав він.

За словами Зубка, перемовини наразі тривають для залучення довгострокового кредиту в японської урядової компанії JICA ("Джайка") під маленький відсоток, як наприклад, 0,1% річних при залученні кредиту для Бортницької станції аерації, і з великими "канікулами".

Водночас, наголосив віце-прем'єр, багато залежить від дій місцевого самоврядування, тобто, рішень конкретних міст, стосовно будівництва підприємств з виробництва електроенергії з відходів за підтримки уряду Японії.

Ці перемовини ведуться в напрямку п'яти великих міст,.. де обсяг сміття перевищує 600 тис. тонн на рік, – уточнив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: