fbpx
Сьогодні
10:32 09 Чер 2018

У Конгресі США презентували проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом українського народу

За даними посольства, на сьогодні Голодомор вже визнано геноцидом в 11 американських штатах.

В Палаті представників Конгресу США представлена резолюція в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу, повідомляє посольство України в США.

Група конгресменів від Демократичної і Республіканської партій на чолі з співголовами групи дружби з Україною в Палаті представників Конгресу США Сандером Левіним, Марсі Каптур, Брайаном Фитцпатриком і Енді Харрісом представили проект резолюції, приуроченій до 85-ї річниці Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

Документ є дзеркальною версією резолюції, внесеної на розгляд Сенату в березні цього року. У документі наголошується, що події 1932-1933 рр. в Україні були спланованою акцією сталінського тоталітарного режиму, яка була спрямована проти українського народу і була геноцидом.

Так, зокрема, в розпорядчої частини документа включено визнання висновків Урядової Комісії США по Голоду в Україні (від 22 квітня 1988) про те, що "Сталін і його оточення вчинили в 1932-1933 роках геноцид проти українців".

Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, в тому числі права на самовизначення і свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються самі глибокі співчуття жертвам, які пережили Голодомор, і їх сім'ям, а також міститься заклик до поширення інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії.

У Палаті представників Конгресу США представлено резолюцію в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом…

Posted by Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США on Friday, June 8, 2018

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: