fbpx
Сьогодні
19:06 09 Чер 2018

Скрипалі в Британії досі продовжують лікування

Посол Великої Британії в Росії Лорі Брістоу заявив, що отруєні нервово-паралітичною речовиною колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія продовжують лікування.

В інтерв'ю РБК дипломат розповів, що незважаючи на те, що Скрипалі хворі, безпосередньої загрози їх здоров'ю зараз немає.

За його словами, британська сторона має намір забезпечити їхню безпеку, оскільки "ці люди пережили замах з використанням нервово-паралітичної речовини".

Брістоу також повторив позицію Лондона, що проти Скрипалів була вчинена атака з використанням нервово-паралітичної речовини Новачок, яка була розроблена у Росії.

Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в напівпритомному стані на лаві в британському місті Солсбері.

Фахівці визначили, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною класу Новачок – смертельно небезпечною речовиною, аналоги якої раніше розроблялися в Радянському Союзі.

Британський уряд звинуватив Росію в виготовленні і накопиченні агента, а також у підготовці "спеціальних підрозділів" для його використання проти ворогів Росії.

Висновки британської сторони підтвердили експерти Організації із заборони хімічної зброї, які опублікували свій звіт. Росія ж відкидає всі звинувачення.

Провівши кілька тижнів в комі, Сергій і Юлія Скрипаль прийшли до тями, пізніше їх виписали з лікарні.

Отруєння в Солсбері спричинило дипломатичний бойкот Росії з боку багатьох країн світу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: