fbpx
Сьогодні
Фото 13:14 09 Чер 2018

Мовчазний протест: під посольством РФ у Гаазі родичі жертв збитого MH17 встановили 298 порожніх крісел

Фото: EPA

Родичі жертв пасажирського літака Malaysia Airlines, збитого в липні 2014 року над Донбасом, провели мовчазний протест перед посольством Росії в Гаазі.

На 298 білих стільцях розмістили червоні троянди в пам'ять про загиблий екіпаж та пасажирів, більшість з яких були громадянами Нідерландів, передает NOS.nl.

Відзначається, що цими вихідними РФ святкує день Росії. "298 людей, включно з дітьми, не мають що святкувати сьогодні. Їхні місця залишаються порожніми, відповідальні за їхню долю мовчать та відвертаються в сторону", – йдеться у листі робочої групи з встановлення справедливості довкола катастрофи MH17 на адресу посольства РФ.

Нагадаємо, малазійський Boeing-777, здійснюючий рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера були 283 пасажири і 15 членів екіпажа, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС  у Курську. 25 травня Австралія й Нідерланди офіційно звинуватили Росію у відповідальності за знищення МН17, а 1 червня палата представників парламенту Нідерландів одноголосно підтримала це рішення.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: