fbpx
Сьогодні
18:01 09 Чер 2018

Денісова анонсувала візит до українців у в'язницях Росії та окупованого Криму

Президент Петро Порошенко доручив омбудсмену Людмилі Денісовій найближчим часом відвідати українських політв'язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і на Донбасі.

Про це йшлося під час зустрічі Порошенка та Денісової у суботу, повідомляє прес-служба президента.

"Для цього президент поставив завдання міністерству закордонних справ сприяти уповноваженому у її роботі на території РФ", – йдеться в повідомленні.

Денісова Порошенко

Фото АПУ

Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова розповіла про деталі поїздки під час прямого ефіру телеканалу "112.Україна".

"Я щойно була у Президента України, він доручив мені згідно з домовленістю з президентом Путіним поїхати до Російської Федерації, до наших громадян України, які є політв'язнями і тримаються в колоніях та слідчих ізоляторах. Це, перш за все, Сенцов, Кольченко, Клих, Карпюк, Сущенко і всі ті, хто зараз там є. Будемо напрацьовувати такий список. Я вже переговорила з Тетяною Москальковою, ми з нею домовляємось про день, коли я буду їхати до них і про день, коли вона приїде до нас", – заявила Денісова.

Вона зазначила, що обмежень у кількості осіб, яких можна відвідати, немає, а наразі офіс уповноваженого готує список, який нададуть до офісу омбудсмена РФ.

"Перш за все, це буде Москва, а від Москви будемо рухатись далі, тому що в Москві у нас є Сущенко та інші, які утримуються в Лефортово. А потім наступна поїздка буде до АРК до наших в'язнів Балуха та інших, які зараз утримуються у слідчому ізоляторі Сімферополя", – розповіла омбудсмен.

Також Денісова повідомила, що наразі Москалькова озвучила тільки прізвище Вишинського, якого бажає відвідати в рамках взаємного візиту і що російська сторона готує аналогічний список осіб, яких бажає відвідати.

"Перевіримо умови, дотримання законодавства щодо утримання політв'язнів та виконання міжнародних конвенцій з боку Росії щодо наших громадян", – додала омбудсмен.

Раніше в суботу прес-служба президента повідомила про телефонну розмову Порошенка та президента РФ Володимира Путіна, під час якої було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідають ув'язнених громадян.

Нині в Росії та окуваному Криму утримують 64 українських політв'язнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: