fbpx
Сьогодні
16:04 08 Чер 2018

Японський професор каже, що на Південних Курилах більшість населення - українці

Майже 60% населення окупованих ще СРСР японських островів Курильської гряди – Ітурупу, Кунаширу, Шикотану і Хабомаю складають українці.

Про це розповів професор з університету Кобе Гакуін з Японії, експерт Центру дослідження Росії Йошіхіко Окабе, передає Укрінформ

"Хоча це мало відомо, кажуть, що насправді зараз близько 60% жителів Північної території є українцями. Дійсно, під час мого візиту туди було багато людей з прізвищами, що закінчується на "-ченко", – сказав Окабе.

За його словами, колишній мешканець острова Ітуруп, розповідав йому, що приблизно через рік після радянської окупації "Північної території" у 1945 році туди були переселені робітники з України.

"Вони жили набагато бідніше, ніж японці під радянською окупацією, не мали навіть одягу, а деякі жінки навіть білизни. Така трагічна історія навряд чи широко відома в Україні", – говорить професор.

Він також закликав українців не користуватися російською назвою "Південні Курильські острови", а використовувати японську назву "Північна територія Японії".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: