fbpx
Сьогодні
19:19 08 Чер 2018

Туск - лідерам G7: наша солідарність може врятувати життя Сенцову

Фото Reuters

Президент Європейської Ради Дональд Туск звернувся до лідерів "Великої сімки" з проханням про підтримку українського режиссера Олега Сенцова.

Про це він заявив на пресс-конференції у Шарлевуа напередодні саміту G7, яка транслювалася по супутниковому телебаченню Єврокомісії, передає ЄП.

"Я хотів би виступити з важливим закликом щодо Олега Сенцова, українського режисера, який брав участь у Євромайдані в Києві і який протистояв анексії Криму Росією" – заявив Туск.

Він нагадав, що Сенцов відбуває 20-річний термін позбавлення волі у російській в'язниці в Сибіру в результаті політичного судового процесу.

" Сьогодні 24-й день його голодування, яке він має намір продовжувати, якщо не буде виконано його вимогу звільнити 64 українських політв'язнів" – сказав Туск.

"Тому я прошу лідерів продемонструвати їхню підтримку Олегу Сенцову. Наша солідарність може врятувати йому життя", – наголосив голова Європейської ради.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: