fbpx
Сьогодні
16:00 08 Чер 2018

ГПУ відкрила справу проти нардепа Мураєва за держзраду

ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата Євгена Мураєва за підозрою у державній зраді.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

«Генеральною прокуратурою України 08.06.2018 до ЄРДР внесено повідомлення щодо вчинення народним депутатом України Є.Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 383 КК України», – написала вона.

Підставою для відкриття провадження стало проголошення з трибуни парламенту народним депутатом Сергієм Пашинським промови щодо неправомірних дій Мураєва, зазначила Сарган.

«Мураєв напередодні в інтерв'ю 112 каналу надав правову оцінку засудженню судом країни-агресора українського кінорежисера Олега Сенцова, як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О.Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм», – зазначила Сарган.

Досудове розслідування вищезазначеного кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню СБУ, здійснення нагляду за додержанням законів у формі процесуального керівництва – Генеральній прокуратурі України.

Покарання за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 ККУ, тобто за діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, – карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Генеральною прокуратурою України 08.06.2018 до ЄРДР внесено повідомлення щодо вчинення народним депутатом України Є….

Posted by Лариса Сарган on Friday, June 8, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: