fbpx
Сьогодні
11:36 07 Чер 2018

У кращого боксера світу відібрали титул за відмову битися з українцем

IBF позбавила казахстанця Геннадія Головкіна чемпіонського титулу за відмову зустрічатися з українцем Сергієм Дерев'янченком.

Про це повідомляє BoxingScene.

Позбавити чемпіона світу в середній вазі (до 72,6 кг) Головкіна поясу IBF (Міжнародної боксерської федерації) було вирішено на засіданні спеціальної групи, створеної організацією.

Рішення було ухвалене через те, що казахстанець відмовився проводити захист титулу з обов'язковим претендентом українцем Сергієм Дерев'янченком.

5 травня Геннадій Головкін провів бій проти Ванеса Мартиросяна зі США та нокаутував суперника у 2 раунді, проте поєдинок не був санкціонований IBF.

За вакантний титул посперечаються два найсильніших боксера у середній вазі, наразі Сергій Дерев'янченко займає у рейтингу IBF перше місце, друге місце вакантне, а третім йде американець Джермалл Чарло зі США.

36-річний Головкін залишається чемпіоном світу WBC та WBA та вважається найсильнішим боксером світу, незалежно від вагових категорій за найпрестижнішою версією – журналу The Ring.

Друге місце у престижному рейтингу займає українець Василь Ломаченко.
32-річний Сергій Дерев'янченко провів на професійному рингу 12 боїв та в усіх здобув перемоги, боксер народився у Феодосії, проте після анексії Криму продовжує виступати за Україну.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: