fbpx
Сьогодні
18:58 07 Чер 2018

Рада просить збільшити санкції проти Росії через вирок Сущенку

Верховна Рада звернулася до світової спільноти з проханням ввести санкції проти Росії через вирок Московського міськсуду, який засудив громадянина України Романа Сущенка до 12 років позбавлення волі.

За відповідну постанову №8446 проголосувало 238 депутатів на пленарному засіданні Ради у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що український парламент засудив вирок Сущенку та висловив рішучий протест.

"Верховна Рада України заявляє, що вирок Московського міського суду в цій справі базується на відверто сфабрикованих звинуваченнях, фальсифікації доказів і є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично мотивованих переслідувань громадян України", – сказано в зверненні.

Також повідомляється, що Рада зажадала від РФ припинити порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення суду у справі Сущенка, звільнити його і забезпечити безперешкодне повернення в Україну.

Крім того, український парламент закликав міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ і посилити тиск на неї з метою припинення політично вмотивованих утисків і переслідувань громадян України, а також для звільнення Сущенка та інших політв'язнів.

"Верховна Рада України звертається до всіх держав світу, міжнародних організацій та інституцій із закликом ввести нові санкції проти Російської Федерації у зв'язку з продовженням порушень прав людини і триваючими політичними переслідуваннями, зокрема протиправним вироком Московського міського суду у справі незаконно утримуваного в Російській Федерації Романа Сущенка", – сказано в зверненні.

Відзначається, що крім іншого, парламентарі закликали міжнародне співтовариство сприяти залученню до відповідальності всіх причетних до винесення даного вироку українському журналісту і нагадали про інших в'язнів Кремля, які в знак протесту оголосили голодування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: