fbpx
Сьогодні
16:46 07 Чер 2018

Прокуратура реабілітувала отамана УНР з війська Петлюри

Прокуратура реабілітувала отамана Київщини Артеменка-Орлика Федора Петровича та його побратимів, які чинили спротив комуністам в часи УНР.

Про йдеться на офіційному сайті ГПУ.

Рішенням Апеляційного суду Київської області було реабілітовано петлюрівського отамана Київщини Артеменка-Орлика Федора Петровича та його побратимів Хоменка-Смутенка Якова Несторовича і Ногу Федора Архиповича, які чинили супротив діючому, на той час комуністичному тоталітарному режиму.

Так, на Київщині в 1920-1922 роках розпочали боротьбу проти більшовицьких загарбників загони під головуванням отамана Орлика у районі Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Клавдієво, Бородянки, Тетерева, Радомишля, Іванкова, Димера, Чорнобиля, Фастова, Макарова, які атакували більшовицькі гарнізони та військові частини Червоної армії та проводили агітаційну роботу серед населення.

За свою визвольну діяльність їх було визнано ворогами радянської влади та засуджено до розстрілу.

"Вивченням архівної кримінальної справи з'ясовано, що вказані особи необгрунтовано засуджені за боротьбу за незалежність України, яка проявилась в участі і керівництві озброєними загонами УНР, а також у боротьбі проти діючої влади у інший спосіб", – пише ГПУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: