fbpx
Сьогодні
13:41 06 Чер 2018

Tank Challenge 2018: танкісти ЗСУ поки найшвидші на новому етапі змагань

Сьогодні, 6 червня, українська команда проходила етапи з оцінювання тактичної обстановки, визначення дальності до цілі, стрільби з пістолету та розпізнавання цілей.

Про це повідомляє Army.FM

Під час змагання з оцінювання тактичної обстановки екіпажам необхідно було провести візуальну розвідку сил та засобів противника, що закріпився у імітаційному містечку. Виявити його озброєння, кількість особового складу, пости.

Другою вправою було визначення дальності оптичним методом. Ця вправа імітує відмову далекоміру у танку, і під час неї екіпажу необхідно визначити дистанцію до цілі. Кожна ціль демонструвалася лише 20 секунд, і за цей час необхідно було не лише її виявити, але й розпізнати, щоб потім вирахувати відстань до неї.

Ще однією вправою було розпізнавання цілей. Рухаючись заданим маршрутом танкісти відшукували розставлені цілі та розпізнати їх тип.

Цілі імітували різну ворожу техніку – від БМП до гелікоптера.

Найбільш динамічним етапом змагань видалася швидкісна стрільба.

За умовами вправи стрільбу виконували з різних положень — стоячи, з коліна, лежачи та з танку. Необхідно було швидко вразити мішені та переміститись на іншу позицію.

В рамках ще одного завдання необхідно перенести два короби по 840 набоїв калібру 7,62мм від одного танку до іншого.

Мішені були розміщені на відстані 25 метрів. На мішені, що підіймалися давалося лише по одному пострілу. Час демонстрації обмежений – 15 секунд.

"Важливо розуміти що під час змагань різні команди одночасно виконують вправи на різних ділянках. Оскільки за кожну вправу можна заробити різну максимальну кількість балів від 50 до 500, то до моменту коли всі команди не виконають повну програму змагань буде неможливо сказати, яка команда вирвалася у лідери, чи навпаки відстала", – розповів військовий кореспондент Павло Ковальчук.

За словами суддів наразі українці найшвидші на ділянці швидкісної стрілянини, але до поки інші команди не закінчать кінцевий результат невідомий.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: