fbpx
Сьогодні
19:06 06 Чер 2018

Подорож на Марс: Curiosity аналізує отримані під час буріння зразки

Фото NASA

Марсохід Curiosity, який досліджує Червону планету і є частиною програми "Марсіанська наукова лабораторія" від NASA, поновив роботу й аналізує зразки, отримані під час буріння.

Про це йдеться на сайті NASA.

"Вперше за більше року марсохід Curiosity від Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США аналізує у бортовій лабораторії зразки, які він дістав під час буріння", – йдеться на сайті агентства.

За словами менеджера проекту "Марсіанська наукова лабораторія" Джима Еріксона, команда витратила багато місяців, аби досягти такого результату.

Зокрема, 20 травня за допомогою спеціальної техніки Curiosity зміг отримати свій перший з жовтня 2016 року зразок каміння. А вже 31 травня порошок із каміння вдалося перенести в марсохід для дослідження в мінералогічній лабораторії. Наступного тижня зразки будуть передані до хімічної лабораторії.

Як повідомляють в агентстві, нова техніка передачі зразків дозволяє Curiosity проводити буріння таким чином, щоб можна було передати достатню кількість порошку з каміння до самої лабораторії на борту марсохода. Адже якщо буде здобуто замало порошку, лабораторія не зможе провести достовірний аналіз, а якщо забагато – це може призвести до її переповнення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: