fbpx
Сьогодні
22:51 06 Чер 2018

Безпечна кава: вчені розробили нейромережу, яка розраховує ідеальну дозу кофеїну

Американські фізіологи запропонували алгоритм оптимізації для визначення безпечних і ефективних стратегій прийому кофеїну людиною.

Стратегія дозування кофеїну на основі алгоритму забезпечує індивідуальні рекомендації по боротьбі з безсонням, повідомляє Science Daily.

Нейромережа зможе проаналізувати дані про сон людини, про його активності і видасть приблизний графік вживання кави. При використанні цього алгоритму, запевняють розробники, людина не буде постійно засинати і не отримає передозування кофеїном.

"Ми виявили, що, використовуючи наш алгоритм, який визначає, коли і скільки кофеїну повинна споживати людина, ми можемо підвищити бадьорість на 64%, споживаючи ту саму загальна кількість кофеїну. Як альтернатива, суб'єкт може знизити споживання кофеїну, але сонливість при цьому не з'явиться", – сказав провідний автор дослідження Жак Райфман з Інституту прикладних програмних додатків для високопродуктивних обчислювальних систем DoD Biotechnology.

Фахівці припускають, що алгоритм дозволив би максимально ефективно працювати людям, які повинні якомога швидше впоратися з тим чи іншим завданням в умовах дефіциту сну.

Програму оцінювали шляхом обчислення та порівняння стратегій дозування для чотирьох раніше опублікованих експериментальних досліджень втрати сну.

"Наш алгоритм – це перший кількісний інструмент, який забезпечує автоматизоване індивідуальне керівництво з безпечного та ефективного дозування кофеїну, щоб максимально підвищити бадьорість в найнеобхідніші моменти в будь-якому стані", – сказав Рейфман.

Алгоритм представлений поки як математична модель, яка ґрунтується на даних про сон людини і кількість кофеїну, а потім пропонує графік споживання цієї речовини. Можливо, в майбутньому алгоритм ляже в основу програми для смартфона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: