fbpx
Сьогодні
09:22 05 Чер 2018

Викиди парникових газів зростають, незважаючи на бум зеленої енергетики

За минулий рік обсяг викидів парникових газів зріс вперше за 4 роки на 1,7%, незважаючи на рекордне використання зеленої енергетики.

Про це пише QZ.

У 2017 році фінансові компанії і держави витратили в два рази більше грошей на вивчення і розробку джерел відновлюваної енергії – сонячної та вітрової, ніж на ядерну і викопну.

Більш того, за останні 10 років глобальна потужність відновлюваних джерел енергії, в тому числі і гідроенергетики, зросла у два рази.

Проте, видання відзначає, що незважаючи на бум зеленої енергетики, ми досі отримуємо 80% всієї необхідної для людства енергії від вугілля, газу і нафти.

"Ми можемо скільки завгодно говорити про використання 100% поновлюваних джерел енергії, але коли справа доходить до опалення, охолодження або пересування – відразу ж всі розмови замовкают", – заявила виконавчий секретар аналітичної компанії REN21 Рана Адіб.

При цьому популярність зеленої енергетики призвела до помітного зниження собівартості виробництва електроенергії за допомогою поновлюваних джерел.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: